• Nieuws
  • Preventieve zorg Livio / RRT

Preventieve zorg Livio / RRT

RRT werkt aan betaalbare, preventieve zorg Livio medewerkers. Wie herkent het niet, na een dag veel staan of lopen… ’s avonds vermoeide benen en een branderig gevoel in de voeten.

Ook binnen de zorg worden de benen en voeten van veel medewerkers zwaar belast. Als gevolg van deze fysieke belasting ontstaat de kans op lichamelijke klachten, met (langdurig) ziekteverzuim tot gevolg. Het dragen van goede schoenen met eventueel preventief een zoolcorrectie kan in veel gevallen vermoeide benen en branderige voeten voorkomen. Ook helpt het andere lichamelijke ongemakken, zoals pijn of overige (voet)klachten te voorkomen en/of te behandelen. De schoen moet echter wel voldoen aan bepaalde eisen, zoals draagcomfort, goede ondersteuning, en – zeer belangrijk voor de medewerker - cosmetisch acceptabel. Evenzo belangrijk zijn de kosten die hiermee gemoeid gaan.

Het managementteam van Livio heeft – in samenwerking met Roessingh Revalidatie Techniek – een plan ontworpen om op een kostenbewuste manier deze zorg te leveren.

De regeling is zowel voor de werkgever (Livio) als de medewerker aantrekkelijk. De werkgever is gebaat bij een zo laag mogelijk ziekteverzuim, terwijl de werknemer voor een gering bedrag lichamelijke ongemakken kan verminderen of zelfs voorkomen. En een fitte medewerker zal niet alleen met veel meer gemak en plezier haar werk doen, maar geniet ook meer van haar vrije tijd!

De medewerkers van Livio worden gezien op één van de locaties van Livio, zodat er voor de medewerkers geen reistijd verloren gaat. Samen met de bedrijfsfysiotherapeut van Livio ziet de registerpodoloog of orthopedisch schoenmaker van Roessingh Revalidatie Techniek (RRT) / Roessingh to go! (RTG!) de medewerker van Livio voor een screening. Uit deze screening zal een aanbeveling volgen, die kan variëren van geen voorziening, een lichte voorziening / behandeling tot het advies voor (semi) orthopedisch schoeisel. Voor het bezoek aan een pedicure of de aanschaf van inlays is geen verwijzing van een arts of specialist nodig.

De eerste spreekuren zijn gepland op de diverse locaties van Livio. Als het project aanslaat, zal Roessingh Revalidatie Techniek ook met andere verpleeghuizen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen in gesprek gaan om deze preventieve zorg dichtbij de werknemer aan te bieden.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RRT.