Rob Salié

Drieëntwintig jaar geleden werd bij Rob Salié Multiple Sclerose (MS) ontdekt. Een man die nog vol in het leven stond werd steeds meer beperkt door deze ziekte. Zo was de heer Salié een echte techneut! Sleutelde graag aan auto’s, met name zijn Pontiac, maar was ook terug te vinden in houtbewerking, computertechniek en is een groot fan van Amerika.

Sinds de constatering van de MS werd het uitvoeren van deze hobby’s steeds moeilijker. In het begin was alleen het bovenlichaam aangetast, in een later stadium ook het onderlichaam.' Zover dat bij het lopen de stabiliteit zo verminderd was en het sloffen tijdens het lopen zo groot, dat fysiotherapie daar geen effect meer op had. Vanuit dit punt werd het advies gegeven door de MS-verpleegkundige om naar het Roessingh, centrum voor revalidatie, te gaan. Tijdens een gecombineerd spreekuur met een orthopedisch adviseur (OSM) en een leerling orthopedisch adviseur (OSM) van Roessingh Revalidatie Techniek (RRT), werd een schoenconcept voorgesteld om meneer tijdens het staan en lopen meer stabiliteit te kunnen geven en het lopen te verbeteren.

De heer Salié had één hele grote wens: hij is nog steeds een groot Amerika fan, en heeft altijd op western laarzen gelopen. Voor de leerling orthopedisch adviseur (OSM) was de vraag om western laarzen te maken een uitdaging om niet uit de weg te gaan! Samen met de supervisor werd de wens van meneer Salié volbracht. Aangepaste schoenen moeten uiteraard functioneel zijn, maar mogen ook gezien worden!

‘Uiterst vriendelijk behandeld, professioneel, een goede samenwerking, vele mogelijkheden met een prachtig eindresultaat Ik heb aangepaste schoenen waarvan niet te zien is dat het aangepaste schoenen zijn en dat ze ook nog eens naar mijn wens zijn gemaakt! Dat was eigenlijk mijn grootste wens ook, dat het een beetje op de western laarzen zouden lijken die ik mijn hele leven lang heb gedragen.’

Bron: NVOS Vakblad Dec 2016