Zilveren Medaille op Reuzenslalom voor Linda van Impelen

Linda van Impelen loopt in 2009 een dwarslaesie op bij een ernstig auto-ongeluk in Queensland, Australië. Vanaf haar zesde was skiën al haar passie. Na dit ongeluk ontdekt zij het zitskiën, waarin zij nu actief is. Haar doel is goud op de Paralympische Spelen in PyeongChang. Roessingh Revalidatie Techniek vervaardigde voor Linda een speciaal voor haar op maat vervaardigde zitkuip. Linda skiet met een zogenaamde mono zitski. Bij deze ski is de voor Linda op maatgemaakte zitkuip van RRT gemonteerd op een verend frame, waaronder één normale alpineski is gemonteerd. Linda houdt haar balans door twee korte armkrukski’s.

Lees meer

Congres Werkgroep Amputatie en Prothesiologie (WAP)

Op 20 januari jl. vond bij Roessingh het jaarlijkse congres plaats van de Werkgroep Amputatie en Prothesiologie (WAP). Het Thema van dit jaarlijks terugkerende congres was “Prothesetechnologie, beter dan het origineel?” Het programma bestond uit een aantal plenaire presentaties en diverse workshops om zelf kennis te maken met de nieuwste prothesetechnologie. Rondom de presentaties was er een informatiemarkt.

Ing. John-John de Koning en Ton Bosman, orthopedisch adviseurs van Roessingh Revalidatie Techniek (RRT) hebben op de RRT locatie Enschede een workshop verzorgd over het lopen met een prothese in de praktijk. Zowel met mechanische als computergestuurde prothesen. De vele aanwezigen waren erg enthousiast over het congres en over de workshops in het bijzonder!

Bekijk hier de beelden van de WAP dag.

Innovatie op het gebied van externe borstprothesen

Op 16 januari 2018 jl. presenteerde het projectteam van het Saxion - Lectureship Industrial Design hun nieuwe concept voor externe  borstprothese. Woorden die het concept typeren zijn: Vertrouwen  en taboe doorbrekend. Er is geluisterd naar de nadelen die vrouwen kunnen ervaren van hun borstprothese, zoals het gewicht (te zwaar), warmteregulering (zweterig) en het niet op de plek blijven zitten” van de prothese. Hierbij heeft de projectgroep ook informatie en advies  ingewonnen bij de mammacare consulenten en klanten van Roessingh Revalidatie Techniek. Ook is er een brainstormsessie geweest bij het Roessingh met alle betrokkenen.

Lees meer