Arm- en handklachten

De schouder wordt veel gebruikt in alledaagse handelingen. Denk hierbij aan dingen optillen, telefoneren, eten. De schouder heeft bewegingsmogelijkheden in alle richtingen. Hierdoor kunnen pijnklachten in de schouder erg belemmerend zijn. Pijnklachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk of slijtage. Schouderorthesen geven de nodige rust aan uw schoudergewricht door het beperken van de beweeglijkheid.

De elleboog vormt de verbinding tussen de bovenarm en de onderarm. Het is een bijzonder gewricht omdat het één bot in de bovenarm met twee botten in de onderarm verbindt. Behalve dat het ellebooggewricht het buigen van de onderarm ten opzichte van de bovenarm moet verzorgen, verzorgt dit gewricht tevens het draaien van de twee botten in de onderarm ten opzichte van elkaar. De stevigheid van het ellebooggewricht van de mens wordt verkregen uit bindweefselbanden die aan de binnenkant en de buitenkant van het gewricht lopen.

Bij pijnklachten kan een armorthese aangemeten worden. Dit gebeurt meestal na een trauma (ongeluk) of bij correcties. Een armorthese kan de arm in de juiste stand houden of voorkomen dat het gewricht overstrekt wordt.

U gebruikt uw handen dagelijks veel. Klachten aan hand, pols en/of vinger kunnen dan ook een grote belasting zijn. RRT biedt oplossingen voor veel van deze klachten. Hand- en polsorthesen helpen tegen verschillende klachten: uiteenlopend van RSI en het Carpaal Tunnel Syndroom tot slijtage en spasmen. Hand- en polsorthesen bestaan dan ook in veel verschillende uitvoeringen. Een orthese van RRT kan ondersteunend of juist corrigerend werken, en wordt aangepast aan uw klachten en wensen.

Verlies van de arm
Het verlies van de arm door congenitale reductie of trauma (ongeluk c.q. chronische ziekte) is een ingrijpend proces. Door het vervaardigen van een armprothese kan ervoor gezorgd worden dat u desondanks toch optimaal kunt functioneren.