• Nieuws
  • Kunstwerk "ARRT" RRT Almelo

Kunstwerk "ARRT" RRT Almelo

Revalidanten Roessingh Centrum voor Revalidatie maakten schilderij voor Roessingh Revalidatie Techniek vestiging Almelo.

Roessingh Centrum voor Revalidatie (RCR)  is net als Roessingh Revalidatie Techniek (RRT) een onderdeel van Roessingh Concern. Binnen het concern zijn verschillende  functies op het gebied van de revalidatiezorg bijeengebracht. De verschillende bedrijfsonderdelen van Roessingh concern werken nauw samen.Dat samenwerking wordt gezocht met andere onderdelen van Roessingh Concern  blijkt o.a. uit een samenwerking tussen de activiteitentherapie van Roessingh Centrum voor Revalidatie en Roessingh Revalidatie Techniek.  In het kader van verbinding leggen tussen behandelcentrum en RRT, werd de activiteitentherapie benaderd voor ideeën over kunstzinnige aankleding van het recent gerenoveerde ontvangstgedeelte  RRT Almelo.

rrt nieuws kunstwerk 003 2017

Ineke Spork maakte het ontwerp voor het schilderij. Een ontwerp gerelateerd aan RRT. RRT levert en produceert orthopedische artikelen (orthesen en prothesen),  orthopedische schoenen, therapeutisch elastische kousen en mammacare producten. Al deze  facetten van RRT komen in dit schilderij samen.Revalidanten van Roessingh Centrum voor Revalidatie gingen daarna  onder begeleiding van medewerkers van de activiteitentherapie enthousiast en vol overgave aan de slag met verf en kwast. Mensen met en mensen zonder schilderervaring. Het participeren in deze activiteit was voor de revalidanten vaak belangrijker dan het artistieke element.

rrt nieuws kunstwerk 004 2017

Roessingh Revalidatie Techniek heeft als  doel dat hun  klanten lichamelijk en emotioneel weer zo goed mogelijk kunnen functioneren. Op deze wijze werkt RRT evenals de activiteitentherapie  mee aan participatie en re-integratie van  de revalidant.

Op 22 juni is in bijzijn van (oud)patiënten, medewerkers RCR en RRT het schilderij op feestelijke wijze onthuld. Het kleurige eindresultaat met als titel  “ARRT”  hangt bij RRT Almelo aan de wand van de vide in de ontvangstruimte.