• Nieuws
  • "Toppers op zondag" bezoeken Roessingh

"Toppers op zondag" bezoeken Roessingh

Op zondag 19 januari jl. hebben de kinderen van Toppers op Zondag Roessingh bezocht. De weekendschool Toppers op Zondag biedt kinderen de mogelijkheid hun horizon te verbreden door hen kennis te laten maken met  verschillende beroepen. Het bezoek van deze toppers aan Roessingh is vooral bedoeld om de jongeren een kans te bieden hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De groep heeft meerdere onderdelen van het Roessingh concern bezocht.

Na de lunch bracht de groep van 18 kinderen en hun begeleiders een bezoek bij RRT, het technische deel van het Roessingh. Daar gaf Huseyin Torun een demonstratie van het maken van een voetafdruk in zacht schuim. Ook werd er een blauwdruk gemaakt van een voet. Hierna mochten de kinderen in tweetallen zelf ook een afdruk en blauwdruk maken op de echte werkplekken van de orthopedische schoenenmakers.

Dit was erg leuk en interessant. De afdrukken in het schuim werden door John-John de Koning meegenomen en gevuld met gips. Tegelijkertijd kregen de kinderen en hun begeleiders een rondleiding en uitleg over de werkplaats. Het is wel zo’n 40 uur werk om aangepaste schoenen te maken. Het bleek dus echt handwerk te zijn. Daarna gaf John uitleg over prothesen voor hele benen, onderbenen, armen en handen of zelfs alleen vingers. Door de jaren heen zijn de prothesen erg veranderd en steeds technischer geworden. Ondertussen is het gips uitgehard en kregen we onze afdruk mee in een verrassingstas. We werden erg verwend!

Het was een topthema en we hebben veel geleerd over de beroepen binnen Roessingh!
Meer informatie over de Toppers op Zondag vind je hier.