• Nieuws
  • Met robotische handschoen weer grip op uw leven

Met robotische handschoen weer grip op uw leven

Roessingh Revalidatie Techniek introduceert de Power-Grip, een nieuwe robotische handschoen die extra kracht kan toevoegen aan iemands greep.

De handschoen ’voelt’ door middel van druksensoren het object dat de gebruiker wil pakken en geeft extra grijpkracht aan de hand zodat het object vastgepakt kan worden. Hiermee komt zelfstandig de dagelijkse handelingen verrichten opnieuw binnen handbereik van mensen die verminderde kracht in hun hand hebben vanwege een CVA (beroerte), MS, spieraandoeningen of neurologische aandoeningen. Deze handschoen is uniek in Nederland.

Mensen die last hebben van spierzwakte of onvermogen om een lichaamshelft te bewegen, kunnen worden ondersteund in hun grijpkracht door middel van deze handschoen. Op deze wijze kunnen zij zelfstandig hun leven leiden en zijn zij minder afhankelijk van derden. Een kopje pakken, drinken inschenken, tuinieren of sporten zoals bijvoorbeeld golfen is weer mogelijk. De robotische handschoen wordt aangemeten door Roessingh Revalidatie Techniek en is verkrijgbaar via www.power-grip.nl.

Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 4000 mensen een beroerte. In Nederland hebben naar schatting 200.000 mensen te kampen met een spierziekte