• Nieuws
  • RRT ondersteunt Hersenletsel on Tour

RRT ondersteunt Hersenletsel on Tour

Vijf jaar geleden hebben vijftig mensen, het merendeel getroffen door een Niet Aangeboren Hersenletsel(NAH), door Nederland gefietst. Met dit evenement werd onder meer de aandacht gevraagd voor diverse hersenaandoeningen. Naast traumatisch hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeval, zijn beroertes (CVA), Multiple Sclerose, Parkinson, Epilepsie, Zuurstofgebrek na reanimatie en hersentumoren belangrijke oorzaken van NAH. Er zijn 10.000 tot 50.000 nieuwe gevallen van traumatisch hersenletsel per jaar en 41.000 nieuwe beroertes, (CVA en TIA). 500.000 mensen in Nederland leven met de gevolgen. Daarom willen zij na vijf jaar weer de aandacht vestigen op deze vormen van Niet Aangeboren Hersenletsel. Gewoon omdat het nodig is!!!

Dit doen zij door met diverse mensen, getroffen door diverse vormen van Niet Aangeboren Hersenletsel, en hun lotgenoten, door Nederland te fietsen om aandacht te vragen en sponsorgeld te genereren. Daarbij worden diverse revalidatiecentra in meerdere provincies aangedaan, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt.


De toertocht zal beginnen op 5 mei in Doetinchem, op 10 mei de Europese dag van de Beroerte arriveren we weer in Doetinchem.

  • 5 mei
    vertrek Doetinchem, Verpleeghuis Den Ooiman, aankomst Nijmegen, St. Maartenskliniek.
  • 6 mei
    vertrek Nijmegen, aankomst Doorn, Militair Revalidatie Aardenburg.
  • 7 mei
    vertrek Doorn, aankomst Apeldoorn, Via Reva.
  • 8 mei
    vertrek Apeldoorn, aankomst Rijssen, Langenberg / Villa Bosrand.
  • 9 mei
    vertrek Almelo/Rijssen, aankomst Enschede, Roessingh.
  • 10 mei
    vertrek Enschede, aankomst Terborg, Verpleeghuis Antonia

Hersenletsel on Tour fietst met maximaal 12 fietsers, waarvan enkele met aangepaste fietsen, die de hele route fietsen. Daarnaast hebben ze elke dag wisselende ‘’gast’’ fietsers, die een etappe meerijden. Ook zullen ze enkele duo fietsen met trapondersteuning meenemen, waardoor ook de minder mobiele mensen, waar we het voor doen! mee kunnen. Er is ondersteuning van onder meer het Rode Kruis, een fysiotherapeut en een fietsenmaker..

Op deze sportieve manier wordt probeert meer bekendheid te geven aan de Europese Dag van de Beroerte en onze nieuwe patiëntenvereniging Hersenletsel.nl

Wilt u net als RRT dit initiatief ondersteunen?
Meer informatie over de tocht of donaties op hersenletselontour.nl