• Start
  • Nieuws
  • Koningin Máxima brengt bezoek aan Roessingh

Koningin Máxima brengt bezoek aan Roessingh

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 22 november een werkbezoek gebracht aan Roessingh in Enschede. Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met het Bestuur van het revalidatiecentrum en met de directeur van RRD over de (wetenschappelijke) ontwikkelingen in de zorg. Koningin Máxima kreeg een rondleiding met demonstraties in het gangbeeldanalyse lab en het Novalab. Onderzoekers en een fysiotherapeut lieten haar zien hoe innovatieve ontwikkelingen op het gebied van robotica, virtual reality en telemedicine worden toegepast in het revalidatieproces.

In het gangbeeldanalyse lab bij RRD bevinden zich faciliteiten om het looppatroon en de loopbeweging te analyseren en om de fysieke mogelijkheden en beperkingen van mensen te onderzoeken. Tevens werd de ironHand gedemonstreerd. Dit is een robotische handschoen die mensen met een verminderde handfunctie, na bijvoorbeeld een beroerte, kan ondersteunen tijdens het uitvoeren van alledaagse taken.

Het Novalab in het revalidatiecentrum, is een ruimte ingericht voor virtual reality en robotica. In het Novalab zet Roessingh innovatieve apparatuur in ten behoeve van de cliënten; met name vanuit onderzoeken door RRD. In het Novalab werden de Gryphon Rider, de Armeo Boom en HandsOn gedemonstreerd. De Gryphon Rider is een balansspel dat wordt gebruikt om de zit- en stabalans te oefenen. Het spel sluit aan bij het niveau van de cliënten en is volledig instelbaar. ArmeoBoom is een robot die de arm slim en volledig ondersteunt zodat armbewegingen kunnen worden geoefend zonder hinder van de zwaartekracht. Dit wordt bijvoorbeeld ingezet voor patiënten met een beroerte. HandsOn is een therapeutische revalidatiegame voor het trainen van de arm- en handfunctie van kinderen met Cerebrale Parese. Zij besturen de game door het oppakken en verplaatsen van verschillende objecten. Dit zorgt voor een intensieve en motiverende training.

Tenslotte sprak Koningin Máxima met een aantal cliënten over hun ervaringen en vertelden de patiënten wat deze innovatieve ontwikkelingen voor hen en toekomstige patiënten (kunnen) betekenen.

Roessingh Concern
Onder Roessingh Concern  vallen  Roessingh revalidatiecentrum (een gespecialiseerd revalidatiecentrum voor volwassenen en kinderen) Roessingh Research & Development (wetenschappelijk onderzoek) RDG ( ) en Roessingh Revalidatie Techniek (RRT – protheses, ortheses, orthopedische schoenen, therapeutisch elastische kousen en mammacare). Meer informatie staat op de website: www.roessingh.nl.

Indien u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen van Roessingh Concern, kunt u zich via deze link aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief, die tien keer per jaar verschijnt.

Koningin Máxima bezoekt Roessingh
Koningin Máxima bezoekt Roessingh
Koningin Máxima bezoekt Roessingh
Koningin Máxima bezoekt Roessingh
Koningin Máxima bezoekt Roessingh
Koningin Máxima bezoekt Roessingh

Foto's gemaakt door huisfotograaf Eric Brinkhorst