• Nieuws
  • Science meets fun! - Dag van de biomechanica

Science meets fun! - Dag van de biomechanica

Donderdag 6 april aanstaande wordt wereldwijd de Dag van de Biomechanica in gevierd. Ter gelegenheid van deze dag heeft Roessingh Research and Development (RRD), samen met Xsens en Tech Your Future, een inspirerend en interactief programma samengesteld voor de leerlingen van het Bonhoeffer college uit Enschede. Het thema van dit jaar is ‘Science Meets Fun’, want wetenschap is leuk, spannend en geeft bovenal ook plezier!

RRD laat, rondom het thema “bewegen”, de leerlingen kennismaken met diverse onderdelen uit het brede spectrum van wetenschappelijk onderzoek waar RRD zich mee bezighoudt. De leerlingen kunnen van alles uitproberen:

  • Het visualiseren van bewegingen zoals lopen, springen en hardlopen, met behulp van 3d inertiele sensoren, en de toepassingsmogelijkheden van deze technologie
  • Het visualiseren van bewegingen door middel van avatars, zoals dat in de filmwereld wordt toegepast.
  • De scholieren kunnen in het bewegings-lab bewegingen uitvoeren op de krachtenplaat om te kijken welke krachten er een rol spelen bij het bewegen.
  • In het Novalab maken de leerlingen kennis met innovaties op het gebied van robotica, virtual reality en gaming die in de klinische revalidatie al worden toegepast bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie.

Het lange termijn doel van de jaarlijkse National Biomechanics Day is om biomechanica over de hele wereld te bevorderen en als standaard onderdeel in het lesprogramma van middelbare scholen op te nemen.