• Start
  • Nieuws
  • Innovatie op het gebied van externe borstprothesen

Innovatie op het gebied van externe borstprothesen

Op 16 januari 2018 jl. presenteerde het projectteam van het Saxion - Lectureship Industrial Design hun nieuwe concept voor externe  borstprothese. Woorden die het concept typeren zijn: Vertrouwen  en taboe doorbrekend. Er is geluisterd naar de nadelen die vrouwen kunnen ervaren van hun borstprothese, zoals het gewicht (te zwaar), warmteregulering (zweterig) en het niet op de plek blijven zitten” van de prothese. Hierbij heeft de projectgroep ook informatie en advies  ingewonnen bij de mammacare consulenten en klanten van Roessingh Revalidatie Techniek. Ook is er een brainstormsessie geweest bij het Roessingh met alle betrokkenen.

In het concept zijn al deze onderdelen verwerkt en is er een prototype gemaakt. Ook is er op een frisse “out of te box” manier gekeken naar de lingerie voor de prothese. Deze wordt meestal in de BH gedragen, maar de nieuwe benadering is een prothese in een uitwendige BH cup die losgekoppeld kan worden. Het prototype is getest door een ervaringsdeskundige, die erg blij was met de lichte prothese, omdat ze in verband met een whiplash het gewicht van de op de markt zijnde prothese niet kon verdragen. Ook het kunnen “loskoppelen” van de prothese in de cup, waarbij je dan toch nog een BH kunt blijven dragen vond ze erg plezierig.

Voor de verdere ontwikkeling liggen er nog een heel aantal uitdagingen!  Materiaalkeuze, welke maatvoering, is het in productie nemen economisch haalbaar, wat zal de prijs zijn en hoe zal de distributie gaan?

Meer informatie