• Start
  • Nieuws
  • Zilveren Medaille op Reuzenslalom voor Linda van Impelen

Zilveren Medaille op Reuzenslalom voor Linda van Impelen

Linda van Impelen loopt in 2009 een dwarslaesie op bij een ernstig auto-ongeluk in Queensland, Australië. Vanaf haar zesde was skiën al haar passie. Na dit ongeluk ontdekt zij het zitskiën, waarin zij nu actief is. Haar doel is goud op de Paralympische Spelen in PyeongChang. Roessingh Revalidatie Techniek vervaardigde voor Linda een speciaal voor haar op maat vervaardigde zitkuip. Linda skiet met een zogenaamde mono zitski. Bij deze ski is de voor Linda op maatgemaakte zitkuip van RRT gemonteerd op een verend frame, waaronder één normale alpineski is gemonteerd. Linda houdt haar balans door twee korte armkrukski’s.

14 maart veroverde Linda de zilveren medaille op de Reuzenslalom! In de eerste afdaling zette ze de tweede tijd neer. In de tweede heat was ze zelfs een fractie sneller, maar dat was slechts een zevende tijd. Toch was haar totaaltijd voldoende voor een mooie zilveren plek!

rrt nieuws rrd linda impelen 002 2018

Lees hier het artikel in Tubantia over Linda en de voor haar gemaakte zitkuip door RRT "Zitkuip van paralympisch kampioen zitskiën komt uit Enschede"

rrt nieuws rrd linda impelen 001 2018

De zilveren medaille van Linda is de vijfde Nederlandse Medaille in PyeongChang. Vier jaar geleden in Sochi veroverde Nederland één medaille op de Paralympics.


Foto Linda: Mathilde Dusol