• Vrij en onafhankelijk met beenprothese.

    Vrij en onafhankelijk met beenprothese.

    Jan ter Linde, een energieke man van net vijftig. Hij draagt al vijfentwintig jaar een onderbeenprothese.

    Lees meer

  • Een bijzonder paar maatschoenen!

    Een bijzonder paar maatschoenen!

    Geleverd aan Mathé. Voorzien van het logo van FC Twente en de handtekening van FC Twente voetballer Wout Brama!

    Lees meer

  • Welkom bij Roessingh Revalidatie Techniek!

    Welkom bij Roessingh Revalidatie Techniek!

    Uw adres voor orthopedische schoenen, prothesen, orthesen, therapeutisch elastische kousen en/of mamacareproducten.
  • Koningin Máxima brengt bezoek aan Roessingh

    Koningin Máxima brengt bezoek aan Roessingh

    Koningin Máxima krijgt rondleiding bij het gangbeeldanalyse lab en het Novalab.

    Lees meer

  • Medewerkers RRT bieden “noaberhulp” in Kameroen.

    Medewerkers RRT bieden “noaberhulp” in Kameroen.

    “Zij hebben weer een been om op te staan!”

    Lees meer

  • Research maakt meer mogelijk!

    Research maakt meer mogelijk!

    “Samenwerken aan ontwikkeling en evaluatie van revalidatietechniek voor mensen met een lichamelijke beperking”

    Lees meer

Schoenen
Orthopedische Schoenen
Prothesen
Prothesen
Orthesen
Orthesen
Mammacare
Mammacare
Kousen
Therapeutisch Elastische Kousen (TEK)
Let op!

RRT locatie Almelo is verhuisd!

Met ingang van 29 april a.s. kunt u terecht op onze nieuwe locatie:

RRT Almelo - Sniederhof
(alle producten)
RRT - Zorgboulevard ZGT Almelo
(kousen)
Sniederhof 13 -Ingang via Oortmarsumsestraat ter hoogte van Kamp Interieur  Zilvermeeuw 1
7603 BZ Almelo 7609PP Almelo
Let op!

RRT locatie Hoogeveen is verhuisd!

Vanaf 1 mei 2024 kunt u terecht op onze nieuwe ruime locatie op onderstaand adres:

Dr. Anton Philipsstraat 21B
7903 AL Hoogeveen
 

Aangeboren afwijkingen

Een aangeboren afwijking of congenitale aandoening, is een afwijking of aandoening waarmee men geboren wordt. Het woord congenitaal komt van het Latijnse woord congenitus = aangeboren. De symptomen, klachten of klinische tekens zijn aanwezig bij de geboorte. Een aangeboren afwijking kan wel of niet erfelijk zijn, maar niet iedere erfelijke aandoening leidt tot een aangeboren afwijking. Zo zijn er erfelijke aandoeningen die niet noodzakelijk tot uiting komen bij de geboorte. Het meest voorkomend zijn aangeboren heupafwijkingen, voetafwijkingen, en afwijkingen aan de wervelkolom.

Lees meer

CVA

Cerebro Vasculair Accident (CVA), betekent ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Dit kan een hersenbloeding of een herseninfarct zijn. In het dagelijks taalgebruik wordt een CVA ook een beroerte genoemd. Veelal is er links of rechts van het lichaam een verlamming en soms in meer of mindere mate afasie aanwezig. Verder kunnen de gevolgen voor gedrag en karakter zeer ernstig zijn. Een CVA zonder blijvende gevolgen noemt men een TIA.

Bij een CVA knapt een bloedvat in de hersenen (hersenbloeding) of raakt het verstopt (herseninfarct). In beide gevallen wordt de toevoer van bloed naar de hersenen verstoord. Daardoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt het beschadigd. Elk jaar worden in Nederland 41.000 mensen voor de eerste keer door een beroerte getroffen. Een herseninfarct komt het meest voor in circa 80% van de gevallen gaat het om een verstopping in de bloedvaten door een propje, dichtslibbing of een combinatie daarvan.

De gevolgen van een beroerte kunnen zichtbaar zijn, bijvoorbeeld in de manier waarop iemand zich beweegt. Maar de gevolgen kunnen ook (min of meer) onzichtbaar zijn, omdat het gaat om veranderingen in het denken, de communicatie, de gevoelens en het gedrag. Een CVA betekent een ingrijpende verandering in het leven van degene die getroffen is en van de mensen in de naaste omgeving, zoals partner of kinderen. Na de plotselinge gebeurtenis van het CVA zelf en de aansluitende revalidatiefase, wordt pas duidelijk wat de blijvende gevolgen zijn. Dan begint een langdurig en moeilijk proces van het zich aanpassen aan de mogelijkheden en zoeken naar een nieuw evenwicht.

Lichamelijke gevolgen kunnen zijn: Verlamming, Hemiplegie (verlamming van één zijde van het lichaam) en Hemiparese (gedeeltelijke verlamming of verlies van spierkracht aan één zijde van het lichaam).

Voor meer informatie kunt u naar de website: Hersenletsel.nl

Diabetes

Diabetes, ofwel suikerziekte, is een chronische aandoening. Het lichaam kan de bloedsuikerspiegel niet meer zelf binnen de normale grenzen houden. Ook hebben patiënten vaak een afwijkende vetstofwisseling en hoge bloeddruk. Er zijn verschillende soorten diabetes. Sommige gevallen van diabetes zijn te voorkomen. Als je diabetes hebt, dan is extra zorg aan voeten en nagels essentieel. Dit heeft onder andere te maken met een verslechterde doorbloeding. Daarbij komt dat de zenuwbanen door diabetes beschadigd kunnen raken - het gevoel in de voeten kan daardoor minder worden waardoor wondjes niet meer worden opgemerkt. Diabetespatiënten hebben verhoudingsgewijs vaak last van schimmelinfecties aan de voeten: één op de drie diabetici heeft schimmelnagels. In Nederland hebben meer dan 100.000 diabetespatiënten last van hun voeten.

De gevolgen van een geïnfecteerde diabetische voet zijn vaak ernstig. In het ergste geval kan het leiden tot amputatie van de voet. Let dus goed op voeten en nagels, wees voorzichtig met het knippen van teennagels, pruts niet aan eelt of likdoorns, loop niet op blote voeten, koop speciale sokken zonder naden en zorg voor goed schoeisel. Laat u adviseren over het belang van goed (orthopedisch) schoeisel. De specialisten van RRT kunnen u hierbij van deskundig advies voorzien.

Voor meer informatie kunt u naar de website: dvn.nl

  • 1
  • 2

Roessingh Revalidatie Techniek nu ook in Deventer Ziekenhuis (Route 14)

RRT Ton Bosman Deventer

Over Roessingh Revalidatie Techniek

rrt homepage selector over rrt

Samenwerking met RRD

rrt research 2015

Gebruik onze online diagnose hulp

rrt homepage selector man 2015

Maak kennis met onze medewerkers

rrt medewerkers

Kies hier uw spreekuurlocatie

rrt vestigingen en spreekuurlocaties

RRT neemt haar verantwoordelijkheid (MVO)

rrt mvo 2015